Bromfietsverzekering

Hoe u zich verzekert en wat u daarvoor betaalt, bepaalt u helemaal zelf. U kunt kiezen uit vier basisdekkingen, zodat u de dekking precies kunt afstemmen op uw persoonlijke wensen en situatie.

Wettelijke aansprakelijkheid

De wet verplicht iedereen die op een scooter, brom- of snorfiets rijdt, zich te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). De WA-dekking vergoedt schade die u een ander toebrengt.

Diefstal van uw scooter

U bent verzekerd tegen diefstal van uw tweewieler of eventuele accessoires. En ook tegen schade ontstaan door poging tot diefstal en als gevolg van joyriding. Ook schade door brand en storm is met deze dekking verzekerd.
Let op: Naast het standaardslot moet uw bromfiets altijd op slot worden gezet met een ‘categorie 3’ ART goedgekeurd veiligheidsslot. Welke sloten dit zijn, is bekend bij uw bromfietsdealer of kijk op Stichting ART.

Aanrijding met uw scooter

Met de dekking Aanrijding is uw scooter, brom- of snorfiets verzekerd tegen schade door aanrijding, vallen, vandalisme, brand en storm.

Diefstal en aanrijding

Dit is de meest complete verzekering. U bent zowel tegen diefstal als tegen beschadiging verzekerd.

Zekerheid voor opzittenden

De financiële gevolgen van letselschade door een ongeval met uw bromfiets kunnen snel oplopen. Met de unieke dekking zekerheid voor opzittenden vergoeden wij de werkelijk geleden schade tot maximaal € 100.000,–, zoals:

  • Vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering);
  • Verlies van inkomen;
  • Kosten van aanpassingen bij invaliditeit;
  • Schade aan uw kleding, helm en bagage is verzekerd tot € 750,-;
  • Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden € 3.000,-.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

Deze aanvullende verzekering helpt in geval van een ongeluk de schade (voertuigschade, letselschade en bijkomende kosten) te verhalen op de tegenpartij als deze daarvoor aansprakelijk is.