Caravanverzekering

Met een caravan bent u zo vrij als een vogel. U kunt gaan en staan waar u maar wilt. U gaat extra prettig op vakantie als u weet dat uw caravan goed is verzekerd.

In de meeste gevallen worden schades als gevolg van brand, storm, diefstal, vernieling, botsing, omslaan, slippen, lekkage en andere van buiten komende onheilen gedekt door de verzekering. Ook de inboedel van de caravan is ondermeer verzekerd tegen de gevolgen van brand, diefstal en lekkage.

Een caravanverzekering is niet verplicht maar wel raadzaam. Veel mensen denken dat de caravanverzekering onder de autoverzekering valt. Dit is alleen als de caravan aangekoppeld is aan de auto en dan alleen met betrekking tot wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat alleen de schade die u aan anderen aanricht met uw caravan verzekerd is.

Als de caravan niet aan uw auto is aangekoppeld, dan loopt de WA-dekking via uw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan onderweg of op de camping is verzekerd via een caravanverzekering.

Groene kaart

Op dit moment is alleen in Duitsland, Spanje Polen een groene kaart verplicht gesteld. Hiervoor is het registratienummer van uw caravan/vouwwagen nodig. De groene kaart is een aanvulling op de groene kaart van uw autoverzekering. Het is een bewijs dat de caravan voor de wettelijke aansprakelijkheid is meeverzekerd op de autopolis. Deze groene kaart moet worden afgegeven door de verzekeringsmaatschappij van uw auto!