Recreatieverzekering

Sporten is spannend en ontspannend tegelijk. Zeker als je een buitensport beoefent, zoals paardrijden, golfsurfen, duiken of snowboarden. Geniet je in je vrije tijd actief van je sport of hobby? Neemt u regelmatig kostbare spullen mee tijdens een dagje uit of op vakantie? Zoals bijvoorbeeld uw golfset, kampeeruitrusting of foto- en videoapparatuur? Verlies, diefstal of beschadiging van dergelijke spullen vormen al snel een schadepost van duizenden euro’s.

Overal ter wereld, het hele jaar door, dus ook als u slechts één dag onverwacht op pad gaat. Uw foto-, film- en videoapparatuur is zelfs binnenshuis verzekerd!

Foto, film en video

De dekking omvat fotocamera’s, filmcamera’s en camcorders., inclusief accessoires zoals flitsers en filters, losse objectieven, accupakken, speciale fototassen en -koffers.

Kampeeruitrusting en persoonlijke bagage

De dekking omvat onder meer slaapzakken, slaapmatten, kookgerei, rugzakken en kampeer- stoelen. Verder natuurlijk speciale kleding en schoeisel, horloges en verrekijkers. Indien van toepassing ook een draagbare radio, tv of een muziekinstrument.

Sport- en hobbyuitrusting

Dit is uw overige uitrusting om bijvoorbeeld te gaan golfen, duiken, bergbeklimmen, vissen, paardrijden, hanggliden. Ook kleine vaartuigen zoals kano’s, roei- en rubberboten (mits zonder motor) met een oorspronkelijke aankoopprijs tot € 1.250,- zijn gedekt, inclusief alle bijbehorende kleine (en vaak dure) accessoires.

Er is een aantal zaken, dat met een hobbyverzekering niet kan worden verzekerd. Te denken valt bijvoorbeeld aan muziekinstrumenten en geluidsapparatuur die in gebruik zijn bij een popgroep in plaats van in eigen beheer. Deze instrumenten zijn natuurlijk wel te verzekeren maar niet door middel van een hobbyverzekering.