Reis- en Annuleringsverzekering

Met een goede reisverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over calamiteiten tijdens uw vakantie. U moet er toch niet aan denken dat door een inbraak in uw vakantieverblijf uw welverdiende rust verandert in een nachtmerrie.

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan moet je kiezen welke dekking je wilt. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Dit is afhankelijk van de duur van jouw vakantie en het aantal dagen dat je per jaar op vakantie gaat.

Daarnaast is het dekkingsgebied op de polis en het aaneengesloten aantal reisdagen bepalend voor de premie en voor de dekking. Verzekeraars hebben de wereld in de volgende dekkingsgebieden ingedeeld:

  • Nederlanddekking- Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
  • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, TunesiĆ«, Algerije, LibiĆ«, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
  • Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Garantieannulering

Als u uw reis met geldige reden vroegtijdig moet afbreken krijgt u bij de Annuleringsverzekering de niet-genoten reisdagen vergoed. Met de Garantie-Annuleringsdekking krijgt u de hele reis vergoed (dus inclusief de reeds genoten dagen).