Woonlastenverzekering

Zeker zijn dat uw maandlasten worden betaald.

Wat is een woonlastenverzekering?

Een woonlastenverzekering garandeert de betaling van je hypotheek als je daar niet meer toe in staat bent als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt. Sluit nooit zomaar een woonlastenverzekering af zonder na te gaan of de verzekering wel voldoende dekking biedt. Met name de dekking tegen werkloosheid biedt geen oplossing voor de inkomensterugval. Ze keert namelijk niet lang genoeg.

Een woonlastenverzekering tegen arbeidsongeschiktheid is vooral nodig als je werkgever geen goede collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten. Dit geldt des te meer als je een zwaar of gevaarlijk beroep uitoefent of zelf niet genoeg geld achter de hand hebt. Zelfstandigen hebben niet genoeg aan een woonlastenverzekering. Zij zijn aangewezen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen.De huidige woonlastenverzekeringen tegen werkloosheid hebben een te beperkte dekking.

Extra voordeel

Naast de zekerheid dat u kunt blijven wonen in uw huis, biedt de Woonlastenverzekering u een extra voordeel. Veel hypotheekaanbieders geven een korting op de hypotheekrente zodra u een Woonlastenverzekering afsluit. Zij hebben hiermee meer zekerheid dat de hypotheeklasten worden betaald. En deze korting kan aardig oplopen.

Bent u op zoek naar een goede Woonlastenverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing. Neem contact met ons op en vraag naar onze premie!